Osnovna blackjack strategija

Osnovna blackjack strategija

Zbog proširenosti i broja varijanti osnovne strategije, odlučili smo se fokusirati samo na osnovne principe i potencijalne prednosti i nedostatke korištenja ove strategije.

Blackjack je kartaška igra u kojoj odluke igrača ovise o njegovoj ili njenoj vještini prevazilaženja matematičke prednosti kasina. Razvijen je sustav uporabom simulacije igara i zasnovan na tabelama vjerojatnosti te tabelama za kombinacije karata; poznat je kao osnovna strategija i pokazuje optimalni izbor koji se zasniva na igračevim kartama i vidljivom kartom od djelitelja. Nitko ne može jamčiti da ćete pobijediti, ali koristeći osnovnu strategiju u blackjack-u smanjuje se šansa kasina na nulu. Kako bi igrač koristio strategiju, igrač mora poznavati optimalnu radnju koja se mora uzeti za bilo koju kombinaciju dijeljenih karata.

Najednostavnija pravila osnovne strategije

  • Napravite hit ukoliko su karte od igrača 16 i niže i vidljiva karta od djelitelja je 7 ili više.
  • Napravite hit ukoliko su karte od igrača 12 i više i vidljiva karta od djelitelja je 6 i niže.

Prednosti i nedostaci korištenja osnovne strategije kada igrate blackjack

Glavni čimbenik koji utječe na osnovnu strategiju je kako dobro igrač slijedi strategiju bez obzira na razvoj igre. Gubitak može brzo nastati u trenutku kada igrač odstupi od strategije. Morate poznavati sve dijagrame i tabele kako bi konačno i točno odlučili o najboljem koraku. Imajte u vidu da postoji osnovna razlika između blackjack-a s jednim špilom karata i blackjack-a sa 6 špilova karata.

Također je važno imati u vidu da je osnovna strategija dobra za igranje ali nije uvijek pobjednička strategija. Jednostavno smanjuje prednost kasina na 0. Ako bi bilo tako jednostavno i lako dobiti novac, svaki igrač bi to koristio i kasina bi se vjerojatno zatvorila.

Blackjack